Jobb jobb jobb och massor med mat

Nu var det länge sedan jag skrev, men jag har inte haft tid/ork/motivation att skriva nått. I Helgen har jag jobbat. I lördags när jag slutade så åkte vi till Hornavan hotell och åt middag. Det blev en riktigt sen middag eftersom jag slutade kl 21.00. Men det gick att äta fast än klockan var sent.  Det var Irländsk buffé. Det var en köttgryta med morötter, stekt bacon, en purjolök och potatis soppa, sallad och äppelpaj till efterrätt. Maten var itne supergod men den var inte dålig heller. Men det kändes som om det var något man lika gärna skulle ha kunnat laga själv. Ingen mat jag skulle beställa igen om man säger så.

Igår kväll så lagade Tobias och Jonas sushi undertiden jag jkobbade. Så när jag kom hem så stod det 110 finfina sushibitar redo att ätas upp. Eftesom pappa jobbade och Johanna inte äter sushi så var vi 4stycken som åt. Behöver jag säga att det blev över mat? Vi åt sushi och stekt falukorv idag till lunch. Sushin räckte inte så vi fick dryga ut den med korv och mos.

Vi har spelat Mig, det är ett frågesportsspel. Första gången så vann Jag och Johanna. Vi spelade individuellt men vi svarade rätt på sista frången under samma runda. Så det blev en delad förstaplats för oss. Men igår när vi spelade så kom jag trea och Johanna vann. Men sen kom det fram att dom hade pluggat på frågorna under kvällen innan. Det är ju fusk. Så igentligen så gills inte hennes vinst, fuskis Johanna och storfuskarn Jonas.

DAgens bilder är fotade av mormor. Inte lätt att fota när hon inte ligger stilla. Därför är de lite suddiga. När jag tittat på bildena jag ahr lagt ut så ser jag att hon har pyjamas på de flesta bilderna. Ni tror säkert att hon aldrig har nått annat än pyjamas, men det har hon faktiskt =)











Nu blir det fullt hus

För ikväll så kommer brorsan och hans sambo +deras två katter. Så då ska vi 6 vuxna, 1 barn, 2 stora hundar och 4 katter trängas i mammas och pappas villa. Jo jag vet att det finns folk som bor så här trångt för jämnan. Men jag, Tobbe och Felicia är ju vana att ha ett helt hus för oss själva.

Igår blev Felicia 6 månader, tänk va tiden har gått fort. Hon fick en jättefin rosa pulka av hennes mormor och morfar. Av oss fick hon inget speciellt. Vi var på apoteket och köpte mjölkfri gröt som hon ska få smaka idag =) Hon får så mycket prsenter och grejjer ändå. Men jäklar när hon fyller ett år, då ska det firas! Med presenter och tårta och ballonger och tårtljus =D. Idag blir det babysim, synd att det ska vara så jäkla kallt. Vi har inte varit ute med vagnen på flera dagar.

Liten...


...Blir stor...



...fortare än du nånsin tror

Imåndags var vi och städade huset, och dom hade skött sig så otroligt bra. Det var hur rent och snyggt som helst. En sak tänkte jag på, dom har tagit med sig massor med mat från Tyskland. En hel back med mineralvatten och ketchup tillexempel. Tror dom inte att vi har sånt här i Sverige? Godis hade dom också med sig en massa, men det förstår jag hellre, det finns ju favoriter man kanske vill ha med. Och det är ju inte lika skrymmande och tungt som två backar mineralvatten.

Idag är det 6månader sedan

Vi åkte in till Sunderbyn. Vid den här tiden hade jag ingen aning om att jag skulle bli mamma inom mindre än 12timmar. Jag åt hallon och försökte sola bort foppa prickarna jag hade fått några dagarn innan. Hade jag vetat det så hade dagen sett mycket annorlunda ut. Då hade vi säkert varit i Umeå eftersom det var på gnällen att jag fick föra i Sunderbyn över huvudtaget. Men hade vi vetat om att det hade varit risk för att jag skulle få förtidigt, då hade jag ju varit sjukskriven och inte jobbat som ett tok hela somamren. Kanske skulle jag till och med varit inlagd som i min dröm förra natten. 
Idag har jag varit så ensammen. Gumman har sovit mycket, pappa och Tobias jobabr och mamma är i Piteå. Jag har haft så tråkigt. Jag skulle ha varit på mammaträff imorse men bilen startade inte =( Det var 29,6grader imorse så den tyckte nog att det var för kallt att arbete. Jag förstår den, jag skulle inte heller vilja jobba ute i denna kyla. 

Nu när Tobbe komemr hem kl16 så ska vi åka hem och städa. Hoppas att dom inte har grisat ner allt för mycket.
I övrigt så har det itne hänt mycket idag. Jag har dammsugat huset och ikväll ska jag se Annorlunda familjer på tvn. Sen ska jag ta en lång varm skön dusch innan jag lägger mig.



Gumman ser nonchalant ut i favvopyjamasen =)



 


Jag hade en dröm

Inatt hade jag en mardröm. Vi skulle ha barn igen och vattnet gick i vecka 22. Så det blev strikt sängläga och jag blev inlagd i Umeå. Det var en sån verklig dröm. Ibland när jag drömmer vet jag att det är en dröm, men den här var så verklig. Alla känslor, rädslan var så verklig. Som tur var vaknade jag innan det hände så mycket mer. Jag blev väckt av min underbara fina dotter som sade att hon väldigt gärna ville ha mat. Efter maten somnade hon och jag om. Sen vaknade vi klockan 9.30och låg och mös lite.
Sen så duschade jag och efter det så bar det va till Rengård. Hanna fyller år idag och vi åt märängschwich, eller hur det nu stavas. Sen åkte vi "hem" igen och Tobbe lagade en god fläskfilégryta. Vi letade dragon jättelänge. Vi hade pratat men mamma så vi visste att det fanns. Vi letade och letade och bestämde oss för att det inte fanns. Hon hade nog läst fel på burken. Efter ett tag när grytan nästan var klar DÅ kom Dragonen fram. Mamma hade ställt fram den så den hade stått på diskbänken hela tiden. Vi som hade letat igenom hela kryddhyllan och skafferiet flera varv. Så då kunde han krydda grytan med den rätta kryddan.
När vi åt middag så ringre Erika som behövde hjälp med att starta bilen. Så då åkte vi dit och hjälpte henne så dom fick åka hem till Luleå nån gång =) Hoppas att ni kommer hem till påsk så vi kan åka skoter *vink vink*.

Nu ska jag bjuda på några bilder eftersom ni blev utan förra inlägget.


Kladdkakan vi bakade på alla Hjärtans dag







Och två gamla bilder på Flisan. Hon får bara mindre och mindre hår för varje dag =)
Men det växer nog ut igen, hon är en hejjare på att nöta bort de smö fjun hon har.




Flyttat till mamma och pappa

Nu har vi blivit sambo med mamma och pappa. Undertiden vi hyr ut ska vi bo här. Vi har bara fått uthyrt 8dagar. Hoppas attd et blir fler. Men jag är glad vi har fått några dagar alls. Och så har vi fått huset ordentligt uppstädat i alla fall.
Idg har jag inte planerat att göra så mycket. Det är snorkallt ute annars så hade vi gått ut på en promenad jag Flisan och vovven. Jag vet Evve att du säger att det bara finns dåliga kläder ;D men jag vill ändå inte ut fastän jag tycker att både jag och Felicia har bra kläder. 
I förrgår fick vi pengarna från Folksam. Vilken tur att vi tecknade en extra graviditetsförsäkring och inte nöjde oss med den som var gratis. Vi har tjänat igen utgiften många gånger om. Så nu har jag en sak mindre att vara irreterad över. Nu är det bara försäkringskassan som segar. Om 4dagar har det gått ett halvår, och än har jag inte fått en krona från dom. tobias har fått sina pengar men det var sååååå mycket svårare att räkna ut hur mycket jag skulle få eftersom jag studerat och springvickat, alltså att jag itne haft något fast jobb. Men jag gissar att jag inte är den enda i Sverige som har fått barn utan att ha  ett fast jobb. Så jävla svårt borde det inte vara att det ska ta 6månader innan man får några pengar.
 Idag ska vi till apoteket och hämta ut Felicias mat, då blev man 1400kr fattigare. Men nu har vi uppnått högkostnadsskyddet så sen blir det billigare elelr kanske till och med gratis? Jag vet inte riktigt hur högkostnadsskyddet fungerar eftersom jag näste anldrig har köpt nått receptbelagt förut.
Igår var Felicia hos doktorn här på BVC, det kändes som en ganska överflödig undersökning eftersom hon är väl "besiktad" i Sunderbyn av experter. Doktorerna här är bättre på collumfrakturer än på prematurer :D Men det är bättre med en undersökning för mycket än en förlite. Doktorn tyckte att hon var så fin. Det är ju klart att hon är. Hon är ju FINAST i hela världen.
Idag kan jag inte bjuda på någon bild eftersom jag sitter på mammas och pappas dator. Men sen kanske jag knäpper lite kort och lägger upp. Vi får se.

Tokstädning

Igår städade jag hela dagen, jag hann inte ens vara inne här och skriva ett inlägg =) Igårkväll var sidan nere så då gick det inte heller. Idag ska jag fortsätta städa. Det är inte klokt så mycket grejjer man har. Och så mycket grejjer man inte vill att testarna ska vara och "pilla" på =) Men huset blir så fint. Det är länge sedan det har varit så här fint. Om det nu någon gång har varit det överhuvud taget? Jag tvättade 5tvättmaskiner. Och vek 5maskiner. Det är jag så nöjd över. Jag tycker det är ganska kul att tvätta och torktumla. Men vika tvätten är skittråkigt. Men det måste ju göras det också.
Igår var älgarna här igen. Doms tod länge och åt av rönnhäcken utanför fönstret, så jag kunde skåda dom på riktigt nära håll. Kalvarna är helt otroligt söta i ansiktet. Det är riktigt vackra djur. Den ena kalven hade tt stort sår på sidan av magen. Det såg inte så kul ut. Men det vara "bara" huden som var trasig, inte en massa kött och blod. Men det såg otrevligt ut för skinnet hängde ner en bit så man såg köttet. Men älgen verkade då inte påverkad. Den åt lika glatt som den andra kalven.
Ikväll blir det babysim. Tobbe jobber kväll så då måste jag oka själv. Det blir lite besvärligare när man ska duscha och byta om när man är själv. Men det brukar alltid finnas någon som kan hjälpa till.
Nu ska jag gå och väcka gubben och ongen. För så här länge kan man inte sova när man ska städa =)




Fina kommentarer

Jag vill tacka för alla fina och positiva kommentarer jag har fått om mina första inlägg. De värmer i hjärtat. Jag har läst igenom inläggen och insett hur mycket felstavningar jag har =) Men det får ni leva med.

Igår så jobbade jag 06.50-12 16-21 och tiden där imellan så åt jag och sen sov jag. Alltså hände det inte så mycket spännande.

Idag har jag varit hos Mare Nutti på mammaträff. Det var jättekul. Dom är så fina alla små söta barn. Vi han prata om allt ifrån kopparspiraler till Gud och Jehovas =D Sen har jag stökat lite efter att jag kom hem. Måste städa klart till spå onsdag för då ska vi hyra ut. Hopaps det inte snöar så mycket under tiden vi hyr ut. Inte kul att skotta, när man bara bor själv behöver man ju inte vara så jättenoga med skottningen.





Morgongympa under babygymmet =)




Shopping och hotell Hornavan

Igår var jag, Tobias och mamma i Arvidsjaur och handlade billiga barnkläder på konkursutförsäljningen. Det fanns inte kvar så mycket. Det var mest pyttepytte babykläder. Och Felicia är ju stor nu så hon behöver ju stora kläder =) Här är allt jag köpte. Det kostade 275kr sammanlagt.


Det blev 2st upssäningar ljus som man sätter på tårtan, ljusen bildar namnet Felicia. 3par strumpor, 6parkalasbyxor (i olika storlek fast än de ser lika stora ut), 3st dräggellappar, ett ullunderställ i par ullvantar och ett par skinnvantar från Lindberg. Skinnvantarna är sååå fina och sköna. Här komemr en bild på mina favoriter.


Ullunderstället, ullvantarna och skinnvantarna. Hon kommer att vara så varm och skön i dom, när vi senare till våren kanske vågar gå ut utan att ligga nerbäddad i vagnen med fårskinnsåkpåsen. Jag är så nöjd med shoppingen och framförallt att det var så billigt. Bara skinnvantarna kostade 245kr ordiniare pris. Om det inte hade varit rea så skulel hon fått vara utan =D.

Senare på kvällen var vi ute och åt på nya hotellet. Det var tacobuffe. Maten var jättegod och resturangen var fin. Det var inte så mycket folk när vi var där. Vi får hoppas för deras skull att det var mer folk innan vi kom dit.

 Idag har jag jobbat 8-17: det var ganska jobbigt. Vi hade det vi gjorde men det gick ändå ganska bra. Efter jobbet var vi hos mamma och pappa och åt godmat. Till efterrätt var det en semellimpa :P Alltså en lång semla som man fick skära bitar ur. Det avr ganska speciellt men den var jättegod. Jag som inte ens är så jätteförtjust i semlor. Nu ska jag gå och se på uttagningen till melodifestivalen. Sen blir set en tidig kväll.

Idag har jag varit på party

Tupperware party alltså. Det var gode kul. Vi var bara mammor med barn.Det finns mycket fina grejjer men de mesta är ju så sjukt dyrt. Vem betalar 279kr för en skärbräda när man får två stycken för 40spänna på konsum. Inte då jag i alla fall. Men jag köpte en vällingburk med hällpip i alla fall. Sen när jag skulle fara hem kom det stora problemet att vända bilen på den smala gården. Men det löste sig. Malin vände den åt mig så jag slapp =) Snörök och mycket trafik var det på vägen hem. Men det gick bra i alla fall.
När vi kom hem var det bara att slänga i Flisan lite mat för att hon skulle hinna sova en stund innan babysimmet. Hon han inte somna innan vi for iväg. Så hon var ganska trött och sur när hon hade badat klart. Hon badade med pappa idag och jag var på land och tog lite kort. Nu sover Felicia så sött och även jag skulle vilja sova. Det tar på krafterna att vara i farnten när man bara är van att vara hemma och ledig =)




Det blev ingen städdag igår

Det blev en tvättdag och en barnmatskokardag =) Jag gjorde sötpotatispure kryddad med vitlök och basilika, päronpuré, morotspuré, mangopuré och blomkålspuré. Jag hade gjort en stor sats morot och palsternacks puré men den åt Miller upp under ett ovakat ögonblick. Dumma tjuvhund. Men jag tycker om honom i alla fall. Jag gjorde ny puré. Fast utan palsternacka för han åt upp den enda vi hade.



Kan man annat än att tycka om denna goa lilla tjuvhund? =)

Städdag idag

Ojojoj så långt det förra inlägget blev, kul att nån orkade läsa det i alla fall. Igår så jobbade jag hela dagen. Det var ganska kul att jobba igen. Men det var roligare att komma hem från jobbet  ;) Men alla pengar jag tjänar är mycket välkommna på mitt konto. Framför allt eftersom jag inte fått ett öre från försäkringskassan än! Snart 6månader har gått, dom är verkligen snabba...
Idag så ska jag städa och tvätta. Ska börja storstäda för vi ska hyra ut huset den 12e. Då blir det ännu mer välkommna pengar =) Mina två älsklingar sover och hunden är arg för vi har tre älgar på gården. Så snart har vovven nog väckt dom. Jag tror Milelr vill ut och prata med älgarna. Men jag kan avslöjja att det vill INTE jag. Jag håller mig inne tills dom behagar att lämna tomten.
Senare idag blir mdet lövbiff med potatisgratäng. Efter det så blir det nog en snabbpromenad med vovven och vagnen. Om det blir varmare så kanske det blir en längre promenad.



RSS 2.0