Investeringar

Det blev inget främmande igår. Han hade fullspäckat schema så vi sköt upp mötet tills på måndag. Det är nog lika bra det, för då hinner jag städa nogrannare.
Idag har jag och Tobias varit på Ninas och köpt kläder som vi ska ha på dopet. Tobbe köpte en slips och jag köpte ett linne. Inte så märkvärdiga kläder, men man kan ha dom till vardags också.

Igår så köpte jag ett par överdragsbyxor åt Felicia. Jag köpte dom av Malin E. Än är dom lite stora men hon växer nog i dom så småning om ;D


Främmande

En liten tand bestämde sig förat komma upp på hannes nio månaders dag. Så nu har hon en jäkligt vass liten tand i sin underkake. Så nu gär går det undan när hon äter majskrokar. Hon hugger fast kroken i tanden sen bryter hon av den. Hon är så smart =)

Idag kommer prästen att komma hit och prata lite inför dopet. Det ska bli spännande. Men det betyder också att jag måste städa idag. För inte vill jag främmande när det ser ut så här, och framför allt inte av prästen.

Idag är det skitväder, så nu är du väl nöjd Evve? Du önskade ju regn :P Jag hoppas att det blir finare imorgon, för nu har växterna fått lite vatten, så nu får dom vara nöjda.

Igår var vi i Sunderbyn på en 6månaderskontroll (korrigerad ålder), sjukgymnasten var med och bedömde henne. Hon klarade allting helt galant. Och doktor Rune sa att hon var som en 7,5månaders. Så jag är väldigt stolt över henne. Det är jag ioförsig alltid. Men jag är lite extra stolt nu, att hon redan har börjat komma ikapp de lite av hennes för tidiga födelse. Hon vägde 6035g och var 66,3cm lång och hade ett huvudomfång på 41,3 cm.  För första gången fick hon inga kommentarer att hon hade gått upp för lite. Det var väldigt skönt. Men hon äter som en häst så jag trodde faktiskt att hon skulle ha gått upp mer. Men hon har kämpat sig upp på viktkurvorna. Nu ligger hon bara -2,5 kurvor från normalen. Tidigare har hon legat -3 och till och med under -3. Så hon kämpar ikapp sakta men säkert.

 Vi var även och hälsade på på avdelning 56, neonatalen. Vi träffade många ur personalen som tog hand om Felicia när hon låg där. På "hennes" plats i det blåa intensivvårdsrummet stod det nu en öppenvårdskuvös med ett barn i CPAP i. Många minnen kom tillbaka. Det pep och plingade ganska mycket från båda intensivvårdsrummen. Där inne satt säkert oroliga förärdlar och vakade över sina små. Jag såg ingen, men jag vet hur det går till. Man sitter där timme efter timme, dag efter dag. I mörkret bland plingande maskinen, susande apparater och slangar. Men en dag kommer även dom att få ta med sig sitt lila knyte hem. Det var den dagen jag längtate allda mest till. Det var målet.
Nu har ju vi uppnått det målet. Vad är nästa mål? Att hon ska fylla ett? Lära sig krypa? Säga första ordet? Jag vet inte riktigt vad det är. Det finns mycket jag längtar efter att hon ska lätra sig. Men ändå så tycker jag att det är helt perfekt nu.



En glad tös på altanen. En underbart solig dag.

Jag är lycklig!

Tänder på G!

Felicia håller på att få en tand =) Ett litet vitt sträck har hon i underkäken. Den känns inte än men den syns lite. Hon vill inte gärna visa den för hon lägger tungan för. Det är ganska otroligt att en sån stor tunga ryms i en sån liten mun.

I Skellefteå hittade jag ingen klänning, ingen tunika heller för den delen. Jag köpte ett par jeans och en kortärmad tröjja. Felicia fick en solhatt av mormor. Vi skulle köpa en grill och en babypool på Jula, men dom var slut båda två. Sen åkte vi till rusta och skulle komplettera tapeterna. Jag hade tur och hittade samma tapet som vi hade köpt tidigare. Det var ju trots allt över ett år sen ti köpte dom första rullarna. Men när vi kom hem och skulle tapetsera så var det inte riktigt samma tapeter, förgnummret och allt stämmde. Men det var en liten nyansskillnad. Den nya tapeten var även lite mer strukurerad. Så nu sitter jag här med en vägg som har en ynka våd fel. Men det syns så jag är missnöjd. Som tur var så ska pappa till skelelfteå och då ska han få köpa en ny rylle, så vi kan byta ut den felaktiga våden. Bättre att köpa en ny rulle för 99kr än att vara missnöjd tills man tapetserar om nästa gång.

Jag har varit och lämnat blod, jag och Evve åkte tillsammans. Men stackars Evve fick vänta så länge på mig, för dom tog några ektra prover och blodtryck. Evve var så ung att hon slapp kolla blodtrycket ;D. Det var jättetrångt och jättevarmt i blodbussen. Jag tror aldrig det har varit så mycket folk nån gång när jag varit där. Mannen i blodbussen sa att det bara var ca 3% av Sveriges befolkning som lkämnade blod. Jag tycker att alla som kan ge blod (och som kan tänka sig få blod) ska gå och lämna. Det tar inte så lång tid, det är inte besvärligt och det gör bara lite ont. För nog vill ju de flesta att det ska finnas blod den dag de behöver det?
Jag har samlat på vattenglasen den här gången. Jag fuskade lite och fick ett glas av mamma och ett glas av pappa. Det har gått ltie segt i mitt samlande då jag inte ha fått ge under tiden jag var gravid och inte förrän nio månader efter förlossning. Det fattades faktiskt några dagar innan det hade gått nio månader. Men sköterskona pratade och gav mig dispans. Nu har jag hunnit samla på Vinglasen ölglasen och vattenglasen i serien Kolmården.
4 aktiva år som blodgivare hade jag. Och mitt blodvärde har bara blivit högre och högre för varje gång jag har gett blod. Jag som alltid har haft lågt blodvärde hade nu 147.


 Felicia äter sitt allra första smörgåsrån, helt själv.
Det var inte riktigt allt som hamnade i magen, men hon var jätteduktig.

Dålig på att uppdatera

Jag är väldigt dålig på att uppdatera bloggen. Men det har inte hänt så mycket. jag ahr varit på ME&I party och köpt ett par
byxor åt Felicia. Jag hade bestämt redan innan vad jag skulle ha. En tyrkos body med bruna kantband och bruna byxor till. Men självklart så var bodyn slut i rätt storlek. Det var bara 2 saker i hela kollektionen som var slut, så självklar så var det en sak som jag skulle ha, osis.

Igår kom paketet från Panduro, så nu har vi pysslat och donat. Och det var INTE lätt kan jag säga. Felicia var också med och pysslade, det var hon som inte var så sammarbetsvillig =)

Igår var vi på babysimmet och det var jättekul. Jag längtar tills nästa onsdag. Jag glömde kameran hemma så det blir inga kort från simemt i alla fall. Jag var på en utbildning igår så Evve var barnvakt. Felicia sov halva tiden så hon var inte så mycket till sällskap =) Hon kanske är vaken mer nästa gång.

Imorgon ska jag och mamma till Skellefteå och shoppa. Jag måste hitta ett par jeans, jag ahr två par som är så tunna och utnötta att dom snart spricker. Jag ska även se om jag hittar en klänning. Jag tror inte jag gör det, för jag hittar aldrig nån klänning jag passar i.Jag kanske hittar nån fin tunika annars.

Här kommer några nya bilder på den finaste som finns.








RSS 2.0