Vilken semester

Nu har vi kommit hem från semestern, den blev ju inte riktigt som vi hade planerat. Vi åkte på fredag ner till Umeå och sov över hos min storebror. På lördagen fortsatte turen ner till Mehedeby som ligger några mil nedanför Gävle. Vi stannade på IKEA i Sundsvall och åt köttbullar. Undra hur många köttbullar det går åt på en dag? Vi var inte riktigt dom enda som åt deras köttbullsmeny. Vi shoppade lite småsaker sen åkte vi vidare. Sen blev Felicia lite gnällig och hade feber men eftersom jag (för ovanlighetens skull) hade haft lite framförhållning så hade jag köpt alvedon på apotekt i Sundsvall. Så hon somnade efter lite mat och alvedon och sov hela vägen till Mehedeby.

På söndagen blev hon sämre och fick mer hosta. Då ringde jag till sjukvårdsrådgivningen som fixade en tid på Södertulls familjehälsocentral.Familjehälsocentral låter så litet och mysigt. Men det var allt annat än mysigt, det var stort och kalt. Väldigt lite inredning och vita väggar över allt. Men personalen var bra i allafall. Efter en lång väntan kom en läkare och undersökte henne och konstaterade att det inte var öroninflammation. Sköterskan på sjukvårdsrådgivningen trodde att det var det (men jag har då minsann aldrig hört att man får hosta av öroninflammation). Men efter en snabb undersökning konstaterade han att han inte kunde så mycket om barn men han tyckta att det lät lite konstigt i lungorna. Så han ringde till Gävlesjukhus och pratade med dom och vi fick en remiss dit. Det var ganska nära så det gick snabbt att komma till sjukhuset. Vi fångade första bästa person i korridoren på barnavdelningen eftersom vi inte hade en aning om var vi skulle gå. Läkaren kom ganska snabbt och konstaterade att hon hade trångt i luftvägarna och att det pep lite när hon andades. Så hon fick inhalera ventolin och adrenalin för att se om det släppte. Om det släppte så skulle vi få åka hem. Men det blev inte så mycket bättre så hon blev då inlagt.
Så tobbe fick fara hem och hämta lite blöjor, mat och sånt. Sen var han tvungen att åka tillbaks för vi fick inte sova bägge två på avdelningen på grund av brandsäkerhetsskäl. Det var verkligen inte så här vi hade planerat våran semester. Under natten fick hon inhalera adrenalin varannan timme. Gissa hur lätt det var att sova med en speedad bebbe? På måndag morgon så tog dom ett RS-prov som var positivt. Hon mådde ganska bra och var glad hela tiden. Hon var lite tröttare än vanligt men inte grinig eller hängig. När hon var vaken var hon pigg och alert och glad. Det var skönt.På måndagskvällen fick Felicia bada i kanske världens konstigaste (och omodernaste?) matallbadkar på hjul. Det såg ut som ett stort konstigt matlagningskärl. Men det uppfyllde sitt syfte i alla fall. På tisdagen blev vi utsläppta och hon fick ut ett resept på mollipect som är både hostdämpande, luftrörsvidgande och slemlösande. Men eftersom det smakar skit så spottar hon ut mer än hon äter upp. Men men, hon verkade inte vara så jättepåverkad i alla fall.


Här är hennes oerhört otrevliga säng, det ser verkligen ut som ett fängelse.
Hon petade ut armarna hela tiden genom spälorna så då bad jag om ett spjälskydd
och då kom sköterskan med den här


En lite balja, nästan likadan som den hon tillbringa så lång tid i, i Sunderbyn.
Den kändes mycket trevligare än den kalla, enormt stora metallspjälsängen.

Vi han även med en del shopping efter hennes tillfrisknande. Jag köpte några tröjor, jag letade efter något långärmat men det var ganska uppenbart att det inte var rätt säsong för det nu. Det fanns bara kortärmat och linnen. Jag hittade en långärmad och när jag provade den såg det ut som jag hade dragit på mig en sopsäck, lika charmerande passform hade den.


Flisan provar förvånat den nya overallen hon fick av gammelfarmor och gammelfarfar.


Här är en piggare och glad Flisa som snackar med den skelögda gubben mitt emot =)





Idag hände det

Felicia vände sig från mage till rygg. Men hon slog huvudet i golvet så surläppen kom fram. Så det lär hon inte försöka göra igen på ett tag. Hon är så duktig tycker jag. Hoppas att hon vågar vända sig igen. Jag vet inte om det var palerat eller om det bara blev en vändning. Hon har lagt sig på sidan flera gånger men aldrig "tippat över" förut.

I tisdags var vi i Suynderbyn på återbesök. .Hon blev godkänd av doktor Rune, men det visste jag ju redan, för hon är bara bäst helt enkelt. 4740g och 63,3cm var hon. Hon hade inte gått upp så mycket som jag hade hoppats, men då har hon ju varit lite förkyld ett tag så doktorn tyckte att det var ok ändå. Hon har ju inte direkt några fettdepåer hon kan leva av menade han. Så då är det inte konstigt att hon inte ökat så mycket som hon borde undertiden hon har varit förkyld. Nästa kontroll vi ska på blir om ungefär 7veckor. Då ska hon på en 6månaderskontroll (korriggerad ålder). Då ska även sjukgymnasten vara med. Det känns lite pirrigt.Det var en läkarstuderande med på undersökningen, hon var jättegullig med Felicia. Henne tycker vi om, fast vi tycker om Rune också.

Igår hade vi mamma/bäbisträff här hemma hos mig. Jag var så nervös när alla skulle komma hit. Men det gick bra i alla fall. Men min bakning gick inte så bra. Formen höll inte tätt så när jag kände att det luktade bränt trodde jag min kaka var fördärvad. Fastän jag visste att det bara hade gått drygt halva tiden. När jag kom in i köket och öppnade ugnsluckan bolmade det ut rök i köket och brandvanaren i hallen började pipa. Sen luktade det bränt i hela huset en bra stund efter. Men kakan gick att äta i alla fall =)Så nu har vi fått en genomgång av brandvarnarna. Jag upptäkte att brandvarnaren i tvättstugan inte fungerade, den borde ha larmat först eftersom den sitter närmare köket. Den fungerade fortfarande inte fastän Tobbe bytte batteri på den. Så den fick åka ner i soporna. Vi får köpa en ny och sätta dit.





Den här låten är så tokrolig att jag skrattar varje gång jag lyssnar på den.
Men jag begriper inte hur hon lyckas sjunga så himla fort?

Älgar, ett rådjur och en räv

Nu var det länge sedan jag skrev sist. Jag började skriva ett inlägg igår men då gick strömmen så allt försvann. Då blev jag sur och bestämde mig för att jag inte skulle skriva mer den dagen.

Ikväll ska jag och jobba 16-21 så det är en lugn tur.  Vi ska ha Nobelmiddag i eftermiddag. Det ska bli kul, det är itne varje dag det händer något "extra".  Chefen ringde och frågade om jag vill jobba på lördag och jag tackade nej. Dte är inte ofta jag gör det, det är jag för snål för. Men om jag jobbar den här helgen också så blir det 5 helger på raken jag har jobbat. Och någon gång vill man ju ha tid med familjen. Eftersom Tobbe är ledig varje helg.

De senaste dagarna har jag sett ovanligt mycket vilda djur här på öberget. Lördagkväll såg jag en skabbräv som jag tänkte köra över. Men jag ångrade mig. Men det kanske hade varit bättre om jag körde över den och den slapp frysa ihjäl? Och så vill jag verkligen inte att min kära vovve ska få skabb. Men jag har läst på lite. Och det verkar som om skabben inte överlever så länge på vintern. Det krävs nästan att räven och hundes ska träffas för att den ska bli smittad. Vi får hoppas att det stämmer. Den där räven (eller om det finns fler här på öberget?) har jag sett tidigare. För ganska länge sedan, men då var den inte lika skabbig. Jag tycker synd om den.
Söndag kväll när jag körde hem från jobbet då kom det upphoppande ett rådjur ur skogen. Den var så gullig. Den hade jag inga planer på att köra över =)
Sist men inte minst så har vi ju älgarna här uppe. De har bosatt sig i skogen mitt emot huset. Men jag har bara sett två stycken de senaste gångerna jag har sett dom. Kanske har den ena kalven med såret på magen dött eller så har dom bara varit åtskiljda så man inte har sett alla tre.




Undra vad hon tittar på här?

RSS 2.0