Årets första mjukis

Jag och Evve har varit på kalles och ätit årets första mjukglass. Den var väldigt god. Solen sken dagen till ära =) Vi har varit duktiga och prommenerat många långa promenader i veckan.
Vi har även hunnit med ett besök på BVC 5490g och 65,5cm har hon hunnit bli, guldklimpen våran.
Idag håller vi på att slipa och spackla inför omtapetsering av gästrummet. Det rummet ska bli datarum och vårat knallrosa datarum ska självklart bli Felicias rum. Vi hade tänkt tapetsera om det rummet med men nu får det bli barnkammare istället.
Jag och mormor har gjort mat åt Flisan, 25 burkar barnmat blev det. Vi gjorde älgkött och sötpotatis, sen gjorde vi fläskkött, broccoli och potatis, sist gjorde vi en sik, morötter och potatispuré. Så nu har hon mat så hon klarar sig ett bra tag. Idag ahr hon ätit en halv burk älgkött och 1/3dl fruktpuré till efterrätt.

Vi har börjat sitträna inför näste Sundebynbesök som är om en månad. Jag hoppas hon kan sitta lite tills dess.


Här ser det väldigt bra ut men


efter inte så lång stund så tippar hon


tur sängen är mjuk =) Hon är så duktig. Mammas lilla hjärtegryn!

Kors i taket!

Försäkringskassan har betalt ut 10 av 14 veckor. Det tog bara 241 dagar innan de fick tummen ut. Mena ldrig får man vara riktigt glad. Jag skulle ut på internet och fylla i de resterande 4 veckorna eftersom jag itne hade några papper kvar hemma. Men när jag nästen var fördig då gick det inte att trycka "gå vidare". Det stod "fyll i alla uppgifter först" fast jag hade fyllt i varenda rutjävel. Så nu har jag bett att få hemskickat nya papper, då får vi väl se om det tar ytterligare 241 dagar innan jag får dom pengarna. Jag kanske får dom lagomt till hennes ettårsdag!

Påskhelgen jobbade jag och tjänade storkovan, eller så inte. Men lite pengar blev det då i alla fall. I fredags åkte vi till Gautosjö. Vi lämnade av Flisan hos mormor och var barnfria hela helgen. Jag tyckte att det var ganska jobbigt att lämna hemme men när vi väl hade kommit dit kändes det lättare. Trots diverse påhittade krämpor så var Tobbe stenhård, jag fick inte stanna hemma. Men helgen var jättekul, synd bara att det stormade så fruktansvärt på söndagen. Vi lyckades köra sönder Patriks skoter. Det kändes jävligt onödigt när han var så snäll och lånade ut den.

Idag har jag packat ihop massa kläder som var alldeles för små för Felicia. Det var kul att se dom pyttekläderna. Bland annat så finns det en body som jag köpte när jag var typ i vacka 12 som var i sorlek 50. Jag minns att jag tyckte att den var så otroligt liten, jag trodde aldrig att min pojke(!?) skulle kunna ha den. Jag kunde aldrig ana då att hon skulle kunna ha den när hon var nästan ett halvår. Jag var tvungen att fota några småplagg.


Den bruna är i storlek 44 och den vita är i storlek 62, den storleken använder hon nu.


Första små tjocksockorna mormor stickade åt henne.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta

Jag gissar att det inte hjälper vad jag än gör. Jag fick ett brev från försäkringskassan. Förväntansfullt öppnade jag det och hoppades att det skulle vara ett beslut om utbetalning. Men det var den inte. Det var en begäran om komplettering. Jag hade glömt att skriva under på några av tillfällig föräldrapenning papperen. Så dom fick jag tillbaks. Det var ganska klantigt av mig MEn, jag postade faktiskt papperna runt, jul. Juldagen tror jag att det var. Ska det ta över 3 MÅNADER att skicka tillbaks mina papper för en jävla underskift. Tar det 3 månader till innan förseningskassan har sett att jag har skrivit under så att jag kan få min pengar snart?!

I lördags var vi ute och åkte skoter. Flisans första skotertur. Hon var så snäll hela tiden. Hon funderade nog var hon hade hamnat. Det skumpade rejält innan vi kommit ut en bit från samhället. Vi var uppe till Akkelisstugan, där fikade vi och bytte blöja framför kaminen som Tobbe hade eldat i. Det var supermysigt och fint väder. På vägen upp träffade i inte en enda skoter. Fastäm klockan var efter 11. Jag trodde det skulle vara massor med skotrar ute när det var så fint väder. På vägen hem körde vi in i Rengård och åt sovas stekt över elden. Det var supergott. Solen sken och Flisan låg kvar i pulkan och sov.
När vi kom hem han vi bara duscha sen bar det iväg till Evve och Macke. Där såg vi på Robinsson och åt paj som Evve hade bakat.Den var god =) Du var så duktig som bakade den avancerade pajen Evve ;D

Idag har jag tvättat och håller på att dammsuga. Tvätta och torktumla tycker jag är ganska kul. Men att vika tvätten är så tråkigt, innan man har parat ihop alla 3000 sockarna. Framför allt Tobbes som är nästan identiska. Bara nån liten detalj som skiljer.


Felicia i sitt ullundeställ (som inte syns så mycket) i den nya antilop matstolen
från IKEA, som vi köpte när vi var nere på semester.


Varldens finaste unge!


Skoterbruden inne i Akkelisstugan.


Efter skoterturen var det skönt med ett bad. Men det är inte speciellt smart att dra upp benen och armarna ovanför vattenytan. Tokiga gulliungen våran.

RSS 2.0