Ut med det gamla och in med det nya

I veckan har jag städat ut alla Felicias urvuxna kläder. Ut med alla 62 och in med några 74or som legat i kartonger i väntan på att hon ska växa i dom. Det känns lite sorgligt att plocka bort dom. Men samtidigtt känns det jättekul att hon utvecklas och lär sig nya saker hela tiden.
Jag skulle också behöva städa ur min garderob, som tur var är det inte så mycket som är urvuxet. Men det finns ganska många plagg som har sett bättre dagar, om man säger så.
I övrigt händer det inte så mycket här hemma. Vi babysimmar, är på mammaträffar, går på öppnaförskolan och myser hemma.
I Januari ska Felicia börja på dagis. Det känns inte kul, hon är för liten för att vara "ensam" bland så mycket barn. Fast å andra sidan så finns det ju barn som bara är 12månader när dom skolas in och dom klarar ju av dagistiden utan men. Så det kommer nog Felicia att göra oxå. Hon kommer säkert tycka att det är kul. Hon gillar att vara med andra barn. Men det är länge tills dess. I tid sett är det kanske inte så länge, inte ens 4 månader. Men innan dess så ska vi till Stockholm igen, vi ska även fira jul och nyår. Så det känns som om det är ganska länge tills Januari.


Mellanmål på tåget


Babysim


Förra vinterns åkpåse åker nu ner i en kartong och lämnar
plats åt den nya overallen.

Ser på världen med nya ögon

Nu har vi kommit tillbax från Stockholm. Det var faktiskt inte så svårt att hitta, tunnelbanan var jättebra skyltad. Det var lite värre med pendeln, men vi hittade i alla fall en "tavla" där det stod på vilka spår tågen kom. Tack och lov att vi hade köpt ett tredagarskort med magnetremsa. Så vi kunde springa in och ut genom spärrarna. På visas ställen så gick man in genom spärrarna  och upptäckte att det var en 100m lång trappa. Då var det bara att vända om och hitta en hiss man kunde ta barnvagnen i. Då kunde det finnas en hiss runt hörnet på andra sidan bakom några andra spärrar. Det var lite konstigt att man kunde ta flera olika vägar men ändå komma till samma spår. Här är man ju van med en bussstation, en buss och en destination. Sällan man behöver ora sig att man ska åka med fel buss här.
Sen kom jag fram till att allt i stockholm har bråttom, förutom hissarna på tunnelbanestationerna. Dom gick verkligen hur sakta som helst. Och inte blev det nå bättre av att ALLA hissarna stank piss. Huvva så äckligt.

Anledningen till Stockholmsresan gick bra. Jag gjorde en laseroperation av mia ögon och är numera glasögonfri. Jag är mycket nöjd över operationen även om jag inte ser helt 100 än. Om 2-4 månader är det dags för återbesök. Vi ska planera in det lagomt till vi ska julhandla.




Ungefär sådär gick operationen till. Jag hoppas att jag inte fladdrade lika mycket med mina ögonen som personen i filmen gjorde. Operationen gjorde inte ont men var ganska otäck. Det första steget med vacum ringen var den enda som kändes över huvud taget. Den kändes som ett ganska kraftigt tryck på ögat, obehagligt men inte smärtsamt. Operationen tog ungefär 30minuter. 30minuters mer eller mindre obehag klarar man lätt av för att slippa glasögon. Nu slipper jag vara en blindbock utan min glasögon. Nu slipper jag ha speciella ställen för shampot och duschkrämen. Nu ser jag skillnad var dom än står i duschen. Häftigt är det!

Annars så händer det inte så jättemycket. Vi var på mammaträff igår. För mig var det första träffen sen innan somamren. Oj vad barnen har vuxit. Det var inte lika lugnt och skönt nu =) Men det är härligt. Felicia blir bara roligare för var dag som går. Det är underbart att se hur hon utvecklas.


En utslagen dam efter en dag i Stockholm.


Flisans nya räcer med regnskyddet på. En McLaren Quest är det. Tack och lov att vi köpte denna.
Det hade inte varit kul att springa på stan och åka tunnelbana med Brio Happyn.
På Östermalm såg vi massor med McLaren vagnar, tidigare har jag aldrig sett nån.
Det måste ju betyda att det är en fin vagn om den duger till snobbarna där ;D

När inte sulkyn dög var det skönt att sova i selen på mammas mage.


Dagen efter operationen, lite röda ögon det är allt. Jag bjuder på denna bilden
fastän detfanns bilder jag var betydligt snyggare på =)

RSS 2.0